Terugblik 2022: mooie start als zelfstandig ondernemer met een donker randje

Ik kijk met veel plezier terug op 2022, mijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer onder de naam ESG Support. Ik heb hierin veel verschillende opdrachten voor beleggers mogen uitvoeren, waaronder helpen te voldoen aan duurzaamheidswetgeving, ontwikkelen van een ESG risicoraamwerk, selecteren van een duurzame aandelenbenchmark en geven van ESG masterclasses. Ook heb ik in 2022 veel artikelen over duurzaamheidswetgeving (SFDR, Taxonomie, ESRS, CSRD) geschreven, die door media zoals Financial Investigator en Portaal Duurzaam Financieel zijn gedeeld.

2022 was voor mij ook een droevig jaar waarin ik twee vrienden heb verloren. Een daarvan was mijn muzikale soul mate waarmee ik ieder jaar naar het North Sea Jazz festival ging; we waren altijd op zoek naar muzikale ‘pareltjes’ en wisselden die met elkaar uit. De ander was een goede vriend van mijn vrouw die op de drempel naar 2023 is overleden. Dit heeft me nog meer laten inzien dat ik moet proberen zo veel mogelijk uit het leven te halen. Daarom ben ik blij dat ik een goede balans tussen werk en privé heb gevonden, ook als zelfstandig ondernemer.

Ik wil alle opdrachtgevers, partners en media bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking in 2022 en wens iedereen een gelukkig en bovenal gezond 2023!

Bas Knol, Founder ESG Support

Meer interessante artikelen