Nieuw adviesbureau ESG Support ondersteunt financiële instellingen

Op 1 januari 2022 is Bas Knol gestart met het adviesbureau ESG Support. ESG Support ondersteunt financiële instellingen op Ecologisch, Sociaal en Governance (ESG) gebied.

Waarom ESG Support?

Ambities van financiële instellingen op ESG-gebied nemen toe, bijvoorbeeld door zich te committeren aan het Klimaatakkoord van Parijs en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Ook wordt van financiële instellingen steeds meer verwacht, bijvoorbeeld door nieuwe ESG-wetgeving zoals de Informatieverschaffingsverordening (Sustainable Finance Disclosure Regulation, SFDR) en Taxonomieverordening. ESG Support ondersteunt financiële instellingen met de realisatie van ESG-ambities en naleving van ESG-wetgeving.

Over ESG Support

Met meer dan 30 jaar ervaring bij vermogensbeheerders, pensioenfondsen, banken en verzekeraars herkent Bas Knol de uitdagingen waarmee financiële instellingen te maken hebben. Vanaf 2014 richt hij zich op het oplossen van ESG-vraagstukken. Zo heeft hij bij een bank ESG-factoren geïntegreerd in beleggingsprocessen en bij een vermogensbeheerder ESG-factoren geïntegreerd in de selectie van externe managers. Ook heeft hij pensioenfondsen ondersteund met de aanscherping van het ESG-beleid, de naleving van ESG-wetgeving en met ESG-workshops. Wanneer een opdracht daarom vraagt, wordt een beroep gedaan op andere specialisten in zijn netwerk.

Waarom van 4ESG Consulting naar ESG Support?

Eind 2020 hebben Bas Knol en 2 partners het adviesbureau 4ESG Consulting opgericht. Het eerste jaar was zeer succesvol in termen van veel opdrachten, tevreden klanten, samenwerking en ESG-publicaties. In 2021 is een vierde partner toegetreden en in 2022 willen zijn partners verder uitbreiden. Hij heeft besloten als zelfstandige verder te gaan om de groei-ambities van zijn partners niet te doorkruisen. Als zelfstandige blijft hij samenwerken met 4ESG Consulting.

Bas Knol: “Ik krijg energie van het oplossen van uitdagende ESG-vraagstukken en groei is voor mij minder belangrijk. Daarom heb ik met pijn in het hart deze stap gezet.”

Interesse of meer informatie?
Neem contact op met Bas Knol: 06 5203 4724, bas.knol@ESGsupport.nl

Meer interessante artikelen