Implementatiedeadline SFDR en Taxonomieverordening uitgesteld naar 1 januari 2023

De Europese Commissie (EC) heeft in een brief van 25 november 2021 aangegeven dat de implementatiedeadline van de technische standaarden (level 2) voor de Informatieverschaffingsverordening (Sustainable Finance Disclosure Regulation, SFDR) en de Taxonomieverordening is uitgesteld van 1 juli 2022 naar 1 januari 2023. Dit geeft financiële ondernemingen 6 maanden meer tijd om templates voor de rapportage van ongunstige effecten op basis van verplichte en vrijwillige indicatoren en die van de precontractuele en periodieke rapportages in te regelen.

De EC voegt eraan toe dat de eerste periodieke rapportage van ongunstige effecten over het jaar 2022 uiterlijk op 30 juni 2023 moet worden gepubliceerd.

Dit betekent dat financiële ondernemingen niet op hun lauweren kunnen gaan rusten. De extra tijd is voor de meeste financiële ondernemingen hard nodig voor het verzamelen van ESG data over ongunstige effecten en het inregelen van rapportages.

 

Meer interessante artikelen